Wat is Liberal Arts and Sciences?

Kennis doe je niet alleen op voor jezelf, maar ook om de wereld te kunnen verbeteren. Om maatschappelijke problemen op te kunnen lossen, heeft de wereld behoefte aan mensen die buiten de grenzen van hun eigen vakgebied kunnen treden. Mensen die in staat zijn samen te werken met specialisten uit andere vakgebieden. Door kennis van verschillende specialisten te combineren, worden de beste ideeën gecreëerd.

Liberal Arts and Sciences: wat is het?

Het onderwijsconcept Liberal Arts and Sciences is gebaseerd op het idee dat de meest complexe problemen van tegenwoordig niet meer kunnen worden opgelost met een monodisciplinaire aanpak. Het Liberal Arts and Science programma stelt studenten in staat hun eigen academische programma samen te stellen en zo een bacheloropleiding te vinden die per student op maat gemaakt is en aansluit bij hun interesses. Met dit programma worden studenten optimaal voorbereid op hun Masteropleiding of toekomstige baan, en tegelijkertijd op een wereld waarin de uitdagingen ieder jaar complexer worden. Liberal Arts and Sciences leert je denken op een interdisciplinaire manier en leidt je op tot creatieve, kritische specialist.

Liberal Arts and Sciences aan de UCR

Het onderwijsconcept van University College Roosevelt is gebaseerd op het Amerikaanse Liberal Arts and Sciences model. Dit betekent dat studenten samen wonen en studeren op een internationale campus in Middelburg (Zeeland). Het Liberal Arts and Science programma biedt de mogelijkheid om vakken te combineren, zoals rechten en linguïstiek, geneeskunde en wiskunde, filosofie en natuurkunde, enzovoort.

Over het algemeen richten onze studenten zich op twee of drie verwante studierichtingen, wat resulteert in combinaties als Politicologie, Recht en Economie (Social Science Major); Geschiedenis, Literatuur en Filosofie (Arts & Humanities Major); of Aard- en milieuwetenschappen en Biologie (Science Major). Daarnaast kunnen studenten ook kiezen voor een interdepartementale combinatie zoals Wiskunde en Muziek; Antropologie, Rechten en Biomedische Wetenschappen; en Literatuur en Cognitieve Wetenschappen en nog veel meer. Hierdoor heeft geen enkele student bij University College Roosevelt exact dezelfde vakken gevolgd. Het zijn echter wel allemaal studenten Liberal Arts and Sciences.

Een van onderscheidende kenmerken van UCR is de focus op bachelor-onderzoek (undergraduate research). Omdat wij geloven dat studeren in principe gaat over het stellen van de juiste vragen en te beschikken over de juiste aanpak om deze vragen te beantwoorden, krijgen studenten aan UCR verplichte lessen in onderzoeksmethodologie. Daarnaast nemen ze vanaf hun eerste semester deel aan onderzoeksprojecten.

Heb jij brede interesses en wil je je niet beperken tot slechts één vakgebied? Houd je van discussies en debatten en wil je uitgedaagd worden in een internationale omgeving? Liberal Arts and Sciences is hét studentenprogramma voor nieuwsgierige mensen die zich in meerdere studierichtingen willen specialiseren. Neem contact met ons op voor meer informatie!